Malzemeler:
2 adet tavuk baget ve butları;
1 su bardağı pirinç;
Yarım su bardağı pilavlık bulgur;
Yarım su bardağı pilavlık bulgur;
1 adet sarı biber;
1 adet kırmızı biber;
1 adet orta boy soğan;
1 adet orta boy soğan;
5-6 adet brokoli parçası;
3-4 diş sarımsak;
1 tatlı kaşığı biber salçası;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar;
3-4 diş sarımsak;
1 tatlı kaşığı biber salçası;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar;
Bir tutam maydanoz;
Hazırlanışı:
*Tavuk etlerini bir miktar zeytin yağında kızartın ve tabağa
alın.
*Brokoliyi 4-5 dakika buharda pişirin.
*Sarı ve kırmızı biberi şerit şeklinde kesin ve 1 çorba kaşığı
zeytin yağında çok pişmemek süretiyle soteleyin.
*Tavuk etlerin kızartılmış yağda soğanları soteleyin biraz çevirdikten
sonra iri doğranmış sarımsakları ekleyin.
*1 tatlı kaşığı biber salçası, sonra pirinci, bulguru ve rendelenmiş kaşarı katın.
*Pilavı biraz çevirdikten sonra üzerine tavuk etlerini dizin
ve 2-3 bardak sıcak su ekleyin. Tuz ile lezzetlen dirin.
*Yemeyin suyu çekilince kızarmış biberleri ve haşlanmış
brokoliyi dizin.
*Pilav yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
*Paellanın üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder