4 Aralık 2014 Perşembe

Paella



Malzemeler:

2 adet tavuk baget ve butları;
1 su bardağı pirinç;
Yarım su bardağı pilavlık bulgur;
1 adet sarı biber;
1 adet kırmızı biber;
1 adet orta boy soğan;
5-6 adet brokoli parçası;
3-4 diş sarımsak;
1 tatlı kaşığı biber salçası;

1 su bardağı rendelenmiş kaşar;
Bir tutam maydanoz;
Zeytinyağ;
Tuz.






Hazırlanışı:

*Tavuk etlerini bir miktar zeytin yağında kızartın ve tabağa alın.

*Brokoliyi 4-5 dakika buharda pişirin.

*Sarı ve kırmızı biberi şerit şeklinde kesin ve 1 çorba kaşığı zeytin yağında çok pişmemek süretiyle  soteleyin.

*Tavuk etlerin kızartılmış  yağda soğanları soteleyin biraz çevirdikten sonra iri doğranmış sarımsakları ekleyin.

*1 tatlı kaşığı biber salçası, sonra pirinci, bulguru ve rendelenmiş kaşarı katın.

*Pilavı biraz çevirdikten sonra üzerine tavuk etlerini dizin ve  2-3 bardak sıcak su  ekleyin. Tuz ile lezzetlen dirin.

*Yemeyin suyu çekilince kızarmış biberleri ve haşlanmış brokoliyi dizin.

*Pilav yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.

*Paellanın üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirin.

Afiyet olsun.