6 Aralık 2014 Cumartesi

Mantar çorbası



Malzemeler:

400 gr. mantar;
3-4 çorba kaşığı un;
2-3 çorba kaşığı zeytin  yağı;
2 çorba kaşığı kaymak;
Yarım demet dere otu;
Kara  biber;
Tuz;
Limon.





Hazırlanışı:

*Mantarları ince ince kıyıldıktan  sonra  3 litrelik  tencerede  zeytin  yağında  soteleyin,  sonra unu ilave edin. Un kavrulunca yavaş yavaş soğuk  su döküp  karıştırın,  topaklar çözülene kadar.





*Tuz ve kara biber ile tatlandırın.  Çorba kaynayınca kaymağı ilave edin ve kısık  ateşte bir miktar daha kaynatın.

*Sonra ince doğranmış dere otu ve limon suyu koyup ocaktan  alın.

*Dilerseniz çorbayı blender den geçirin.




Afiyet olsun.