Malzemeler:
400 gr. mantar;
3-4 çorba kaşığı un;
2-3 çorba kaşığı zeytin yağı;
2 çorba kaşığı kaymak;
Yarım demet dere otu;
Kara biber;
Tuz;
Hazırlanışı:
*Mantarları ince ince kıyıldıktan sonra
3 litrelik tencerede zeytin
yağında soteleyin, sonra unu ilave edin. Un kavrulunca yavaş
yavaş soğuk su döküp karıştırın,
topaklar çözülene kadar.
*Tuz ve kara biber ile tatlandırın. Çorba kaynayınca kaymağı ilave edin ve
kısık ateşte bir miktar daha kaynatın.
*Sonra ince doğranmış dere otu ve limon suyu koyup
ocaktan alın.
*Dilerseniz çorbayı blender den geçirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder