30 Aralık 2014 Salı

Cevizli pita



Malzemeler:

3 adet yumurta;
2 su bardağı süt;
Ceviz büyüklüğünde maya;
1 tatlı kaşığı şeker;
1-2 çorba kaşığı sıvı yağı;
Yarım su bardağı tereyağı;
1-2 su bardağı ceviz;
Tuz;
Un.

Hazırlanışı:

*Yumurtaları çırpın ve bir miktar sürmek için ayırın.



*Mayayı 1 tatlı kaşığı şeker ve biraz süt ile karıştırarak eritin.

*Unun (takriben  yarım kilo) ortasına yumurtaları, eritilmiş mayayı ve tuzu katıp yoğurmaya başlayın. Sütü yavaş yavaş ekleyin.




*Hamur elinizden ayrılması için avucunuza 1-2 çorba kaşığı sıvı yağ dökün, hamuru toparlayın.

*Hamurun üzerini kapatıp kabarmasını bekleyin.


*Sonra hamuru yağlanmış tezgahın üzerinde elinizle açabildiğiniz kadar açın.

*Üzerine eritilmiş tere yağ sürün ve iri dövülmüş cevizleri serpiştirin.


*Hamuru rulo şeklinde sarın ve fırın tepsisine yerleştirin.


*Hamurun  tekrar kabarması için 20-30 dakika daha bekletin.

*Üzerine yumurta sarısı sürün ve 200 C fırında pişirin.


Afiyet olsun.