Malzemeler:
3 adet yumurta;
2 su bardağı süt;
Ceviz büyüklüğünde maya;
1 tatlı kaşığı şeker;
1-2 çorba kaşığı sıvı yağı;
Yarım su bardağı tereyağı;
1-2 su bardağı ceviz;
Tuz;
Un.
Hazırlanışı:
*Mayayı 1 tatlı kaşığı şeker ve biraz süt ile karıştırarak
eritin.
*Unun (takriben yarım
kilo) ortasına yumurtaları, eritilmiş mayayı ve tuzu katıp yoğurmaya başlayın.
Sütü yavaş yavaş ekleyin.
*Hamur elinizden ayrılması için avucunuza 1-2 çorba kaşığı
sıvı yağ dökün, hamuru toparlayın.
*Sonra hamuru yağlanmış tezgahın üzerinde elinizle
açabildiğiniz kadar açın.
*Üzerine eritilmiş tere yağ sürün ve iri dövülmüş cevizleri
serpiştirin.
*Hamuru rulo şeklinde sarın ve fırın tepsisine yerleştirin.
*Hamurun tekrar kabarması için 20-30 dakika daha bekletin.
*Üzerine yumurta sarısı sürün ve 200 C fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder