27 Kasım 2014 Perşembe

Zeytinyağlı yer elması



Malzemeler:

250-300 gr. yer elması;
1 adet büyük boy havuç;
1 adet orta boy patates;
1 adet orta boy kereviz;
10-15 adet arpacık soğan;
1 yemek kaşığı pirinç;
1 çay kaşığı şeker;
Limon;
Zeytin  yağı ve tuz.




Hazırlanışı:


*Soğanları zeytin  yağında soteleyin,  yuvarlak dilimlenmiş havuçları ekleyin.

*İri küp halinde doğranmış diğer sebzeleri de ekleyip biraz daha soteleyin.

*Pirinci kattıktan  sonra, sebzelerin  seviyesine  kadar su ilave edin.

*Tuzu ve şekeri ilave edip kısık ateşte pişirin.


*Yemek hazır olunca üzerine limon sıkın.

Afiyet olsun.