25 Ekim 2014 Cumartesi

Zeytinyağlı yaprak sarması



Malzemeler:

5-6 adet orta boy soğan;
1 1 /2 su bardağı pirinç;
Yarım tatlı kaşığı biber salçası;
1 tatlı kaşığı sumak;
1 tatlı kaşığı nane;
Yarım tatlı kaşığı pul biberi;
1 çay kaşığı kara biber;
Yarım su bardağı kuş üzümü;
2 çorba kaşığı çam fıstığı;
Yarım demet maydanoz;
Asma yaprağı;
Zeytinyağı;
Tuz.

Hazırlanışı:

*İnce kıyılmış soğanları zeytinyağında yumuşayana kadar çevirin, çam fıstıkları ekleyin.

*Fıstıklar kavrulunca kalan tüm malzemeleri katıp  karıştırarak  çevirin.



*Asma yapraklarına harçtan koyup sarmaları sarın
.
*Sarmaların seviyesine kadar sıcak su koyup üzerilerine tabak koyun ve kısık ateşte pişirin.





Afiyet olsun.