6 Eylül 2014 Cumartesi

Tavuk etli yahni



Malzemeler:
1 adet kemikli tavuk göğsü;
2 adet orta boy soğan;
3-4 diş sarımsak;
Yarım tatlı kaşığı biber salçası;
2 adet orta boy domates;
Yarım demet maydanoz.
Pul biber;
Kara biber.
Tuz;
Zeytinyağı.
Hazırlanışı:
*Tavuk etini
 kemikleri ile birlikte küçük parçalara doğrayın ve zeytin yağında kızartın.

*Piyazlık doğranmış soğanları ve ince doğranmış maydanozları sap kısımlarını ekleyin.




*Soğanlar yumuşayınca sarımsakları koyun, 1-2 defa karıştırdıktan sonra
biber salçası ve kıyılmış domatesleri ekleyin.


*Baharatları ve 1 bardak ılık su koyduktan sonra yemeği çok kısık ateşte pişirmeye devam edin.


*Yemek piştikten sonra ince kıyılmış maydanozu ekleyin.


Afiyet olsun. 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder