Malzemeler:
500 gr. kuşbaşı dana eti;
1 adet orta boy soğan;
2 adet büyük boy sivri biber;
1 adet orta boy domates;
Yarım tatlı kaşığı biber salçası;
Kara biber;
Tuz.
1 adet orta boy soğan;
2 adet büyük boy sivri biber;
1 adet orta boy domates;
Yarım tatlı kaşığı biber salçası;
Kara biber;
Tuz.
Patlıcan sosu için:
3 adet patlıcan;
Yarım su bardağı un;
2 çorba kaşığı tereyağı;
1 + yarım su bardağı süt;
Kara biber;
1-2 çorba kaşığı limon suyu;
Tuz.
Yarım su bardağı un;
2 çorba kaşığı tereyağı;
1 + yarım su bardağı süt;
Kara biber;
1-2 çorba kaşığı limon suyu;
Tuz.
*Etleri kısık ateşte sote etmeye başlayın, ince doğranmış
soğanları da ekleyin.
*Etler yumuşayınca ince doğranmış sivri biberleri ekleyin,
sonra biber salçasını ve en sonunda domates rendesini katın.
*Hünkar Beğendi sosunu hazırlamak için önce patlıcanları
közleyin. Sıcak sıcak kabuklarını soyun ve limon ile ovalayın.
*2 çorba kaşığı tereyağı ile unu kavurun.
*Üzerine soğuk sütü katarak güzelce karıştırın. İnce ince kıyılmış patlıcanları, tuzu,
karabiberi ve 1 çorba kaşığı limon suyu ekleyip güzelce karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder