9 Eylül 2014 Salı

Hünkar beğendi



Malzemeler:
500 gr. kuşbaşı dana eti;
1 adet orta boy soğan;
2 adet  büyük boy sivri biber;
1 adet orta boy domates;
Yarım tatlı kaşığı biber salçası;
Kara biber;
Tuz.
Patlıcan sosu için:
3 adet patlıcan;
Yarım su bardağı un;
2 çorba kaşığı tereyağı;
1 + yarım su bardağı süt;
Kara biber;
1-2 çorba kaşığı limon suyu;

Tuz.
Hazırlanışı:
*Etleri kısık ateşte sote etmeye başlayın, ince doğranmış soğanları da ekleyin.
*Etler yumuşayınca ince doğranmış sivri biberleri ekleyin, sonra biber salçasını ve en sonunda domates rendesini katın.
*Yemeyi baharatını ve biraz su ekleyerek bir miktar daha kısık ateşte pişirmeye devam edin.


*Hünkar Beğendi sosunu hazırlamak için önce patlıcanları közleyin. Sıcak sıcak kabuklarını soyun ve limon ile ovalayın.


*2 çorba kaşığı tereyağı ile unu kavurun.
*Üzerine soğuk sütü katarak güzelce karıştırın.  İnce ince kıyılmış patlıcanları, tuzu, karabiberi ve 1 çorba kaşığı limon suyu ekleyip güzelce karıştırın.
Afiyet olsun.