17 Ağustos 2014 Pazar

Ispanak çorbası


Malzemeler:
250 gr. ıspanak;
4 adet yeşil soğan (veya 1 adet  küçük  soğan);
1 adet küçük havuç;
1 tatlı kaşığı kuru nane;
2 çorba kaşığı pirinç;
3 çorba kaşığı yoğurt;
2 çorba kaşığı  kaymak;
1 çorba kaşığı un;
Tuz;
Pul  biber;
Zeytinyağı.

Hazırlanışı:
*Ispanakları ve soğanları ince  ince  doğrayın, havucu rondoda  kıyın.

*3 litrelik  tencerede sebzeleri zeytinyağı ile biraz  soteleyin.   Üzerine   sıcak  su  dökün, pirinci, naneyi,  tuzu  ve kara biberi  kattıktan  sonra  kaynamaya  bırakın. 
 *Pirinçler pişince, ocaktan alıp  biraz  soğumasını bekleyin ve yavaş yavaş terbiyeyi yedirin.  Çorbanın  kıvamına  göre  hazırlayın terbiyeyi, kıvamlı ise yalnız çırpılmış yoğurt ile terbiye edin, koyultmanız gerekiyor ise kavrulmuş  unu yoğurt ve çorbanın suyundan önce boza kıvamında terbiye hazırlayın ve yavaş yavaş yedirin.
*Çorbayı  rendelenmiş  beyaz  peynir  ile  sunabilirsiniz.
Daha özel bir sofrada ıspanak çorbasını sunmak isterseniz, çorbaya kaymak katıp blender dan geçirin. Çok lezzetli Ispanaklı Cream Soup ile konuklarınızı şaşırtacaksınız.



Afiyet olsun.