Malzemeler:
250
gr. ıspanak;
4 adet yeşil soğan (veya 1 adet küçük soğan);
1 adet küçük havuç;
1 tatlı kaşığı kuru nane;
2 çorba kaşığı pirinç;
3 çorba kaşığı yoğurt;
2 çorba kaşığı kaymak;
1 çorba kaşığı un;
Tuz;
Pul biber;
Zeytinyağı.
Hazırlanışı:
4 adet yeşil soğan (veya 1 adet küçük soğan);
1 adet küçük havuç;
1 tatlı kaşığı kuru nane;
2 çorba kaşığı pirinç;
3 çorba kaşığı yoğurt;
2 çorba kaşığı kaymak;
1 çorba kaşığı un;
Tuz;
Pul biber;
Zeytinyağı.
Hazırlanışı:
*3
litrelik tencerede sebzeleri zeytinyağı ile biraz
soteleyin. Üzerine
sıcak su dökün, pirinci, naneyi, tuzu
ve kara biberi kattıktan sonra
kaynamaya bırakın.
*Pirinçler pişince, ocaktan alıp biraz soğumasını bekleyin ve yavaş yavaş terbiyeyi yedirin. Çorbanın kıvamına göre hazırlayın terbiyeyi, kıvamlı ise yalnız çırpılmış yoğurt ile terbiye edin, koyultmanız gerekiyor ise kavrulmuş
unu yoğurt ve çorbanın suyundan önce boza kıvamında terbiye hazırlayın ve yavaş yavaş yedirin.
*Çorbayı
rendelenmiş beyaz peynir
ile sunabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder