16 Nisan 2017 Pazar

Frambuazlı cheesecake


Malzemeler:

1 paket kakaolu bisküvi;
1-2 çorba kaşığı tere yağ;
200-250 gr. lor peynir;
1 paket  süt krema;
Yarım su bardağı pudra şekeri;
Yarım su bardağı ceviz;

Sos için:

Yarım kutu dondurulmuş frambuaz;
Yarım  su bardağı şeker.

Hazırlanışı:




*1 paket bisküvi ve cevizleri rondo ile kıyın.

*2 çorba kaşığı eritilmiş tere yağı ve kıyılmış malzemeleri karıştırın.

*Kelepçeli kalıp  tabanına streç filmi serin, üzerine bisküvi hamurunu dökün.Tekrar streç filmi yayın ve  merdane ile hamuru yayın.

*Üsteki streç filmi çekin ve tabanı kelepçeleyin.



*Lor peyniri ve yarım su bardağı pudra şekerini pürüzsüz olana kadar çırpın, sonra ayrı çırpılmış  kremayı ekleyin ve yavaşça homojen olana dek karıştırın.

*Hazırladığınız kremayı bisküvi tabanın üzerine dökün, eşit şekilde yayın.

*Kabın üstünü streçleyin ve derin dondurucuda bekletin.




*Bu arada yarım kutu dondurulmuş frambuaz ile yarım su bardağı şekeri kaynatın, koyulaşınca ocaktan alın.

*Hazırladığınız sosu  kekin  üzerine gezdirin.

Afiyet olsun.