18 Ocak 2017 Çarşamba

Frambuazlı, beyaz çikolatalı cupcake


Malzemeler:

2 adet yumurta;
Yarım su bardağı tere yağ;
3/ 4 su bardağı şeker;
3/ 4 su bardağı süt;
1 + yarım su bardağı un;

1-2 çorba kaşığı kakao; 
1 tutam tuz;
1 adet kabartma tozu;
1 adet vanilya;
1 kase dondurulmuş frambuaz;
1 adet beyaz çikolata.

Hazırlanışı:





*Şeker ve tere yağını çırpın, teker teker yumurtaları ekleyerek karıştırmaya devam edin.



*Sonra süt, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.

*En sonunda elenmiş unu hafif karıştırarak yedirin.

*Kek hamurunu kalıplara paylaştırın ve 180 C fırında pişirmeye başlayın.


*Kekler tam pişmeden önce, üzerine frambuazları dizin ve fırını yalnız alttan çalıştırarak pişirmeye devam edin.


*Kekler soğuduktan sonra üzerine benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata gezdirin.
Afiyet olsun.