Malzemeler:
Mini boy lavaş;
2adet patlıcan;
1 adet kabak;
1 su bardağı Parmesan peyniri ve ya eski kaşar;
Chedar peyniri;
Dil peyniri;
Pesto sosu için:
1 küçük demet fesleğen;
5- 6 dal taze kekik;
2-3 diş sarımsak;
1 avuç ceviz;
2-3 çorba kaşığı krema.
2-3 çorba kaşığı krema.
Hazırlanışı:
*Patlıcanları
kalın dilimlere kesip suda bekletin.
*Patlıcan ve kabak dilimlerini fırın tepsisine dizip üzerine
biraz zeytin yağı gezdirin ve fırında pişirin.
*Pesto sosunu hazırlamak için fesleğeni, kekiği, cevizleri,
kremayı ve sarımsakları blender ile kıvamlı sos oluncaya kadar karıştırın.
*Lavaşların üzerine patlıcan ve kabak dilimlerini yerleştirin, sonra pesto
sosu ve birer parça peynir çeşitlerinden serpiştirin.
*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder