18 Mart 2016 Cuma

Patlıcanlı kabaklı lavaş pizza




Malzemeler:
Mini boy lavaş;
2adet patlıcan;
1 adet kabak;
1 su bardağı Parmesan peyniri ve ya eski kaşar;
Chedar peyniri;
Dil peyniri;

Pesto sosu için:
1 küçük demet fesleğen;
5- 6 dal taze kekik;
2-3 diş sarımsak;
1 avuç ceviz;
2-3 çorba kaşığı krema.

Hazırlanışı:
*Patlıcanları kalın dilimlere kesip suda bekletin.

*Patlıcan ve kabak dilimlerini fırın tepsisine dizip üzerine biraz zeytin yağı gezdirin ve fırında pişirin.


*Pesto sosunu hazırlamak için fesleğeni, kekiği, cevizleri, kremayı ve sarımsakları blender ile kıvamlı sos oluncaya kadar karıştırın.

*Lavaşların üzerine patlıcan  ve kabak dilimlerini yerleştirin, sonra pesto sosu ve birer parça peynir çeşitlerinden  serpiştirin.

*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.


Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder