6 Mart 2016 Pazar

Fındık kremalı çikolatalı pasta




Malzemeler:
Pandispanya için:
4 adet yumurta;
3/ 4 su bardağı şeker;
1 su bardağı tere yağı;
1 su bardağı un;
1 çorba kaşığı kakao;
1 tutam tuz;
Yarım paket kabartma tozu;
1 adet vanilya.

Fındıklı krema için:
250 gr. fındık;
1-2 çorba kaşığı pudra şekeri;
Yarım bardak sıcak su.

Çikolatalı krema için:
200 gr. bitter çikolata;
1 kutu krema.

Glazür için:
100 gr. çikolata;
1 çorba kaşığı krema.


Hazırlanışı:
*Tereyağı ve şekeri güzelce çırpın, teker teker yumurtaları ekleyin.

*Kakao, tuz ve kabartma tozunu katıp karıştırmaya devam edin.

*Elenmiş unu hafifçe karıştırarak hamura yedirin.

*Önceden ısıtılmış 170 C fırında pişirin.

*Pasta tabanını soğutun, sonra ortadan keserek iki kat elde edin.

*Fındık kremasını hazırlamak için fındıkları kavurun, ve ya önceden kavrulmuş fındıkları ısıtın.

*Doğrayıcı aleti dinlendirerek fındıkları çok ince kıyın. Sonra sıcak su ve pudra şekeri ekleyin ve blender ile karıştırmaya devam edin.

*Çikolatalı kremayı yapmak için kremayı ısıtın sonra çikolata parçalarını ekleyin.

*Krema homojen oluncaya kadar karıştırın ve  buzdolabında bekletin.

*Soğumuş kremayı mikser ile çırpın.

*Birinci pasta tabanın üstüne fındıklı kremayı yayın, üzerine çikolatalı kremanın yarısını sürün.

*İkinci tabanı yerleştirin, kalan çikolatalı kremayı sürün ve bir miktar pastayı buzdolabında bekletin.

*Sonra üzerine benmari usulü eritilmiş çikolatayı gezdirin.

Afiyet olsun.