Malzemeler:
Pandispanya için:
4 adet yumurta;
3/ 4 su bardağı şeker;
1 su bardağı tere yağı;
1 su bardağı un;
1 çorba kaşığı kakao;
1 tutam tuz;
Yarım paket kabartma tozu;
1 adet vanilya.
Fındıklı krema için:
250 gr. fındık;
1-2 çorba kaşığı pudra şekeri;
Yarım bardak sıcak su.
Çikolatalı krema için:
200 gr. bitter çikolata;
1 kutu krema.
Glazür için:
100 gr. çikolata;
1 çorba kaşığı krema.
Hazırlanışı:
*Tereyağı ve şekeri güzelce çırpın, teker teker yumurtaları
ekleyin.
*Kakao, tuz ve kabartma tozunu katıp karıştırmaya devam edin.
*Elenmiş unu hafifçe karıştırarak hamura yedirin.
*Önceden ısıtılmış 170 C fırında pişirin.
*Pasta tabanını soğutun, sonra ortadan keserek iki kat elde
edin.
*Fındık kremasını hazırlamak için fındıkları kavurun, ve ya
önceden kavrulmuş fındıkları ısıtın.
*Doğrayıcı aleti dinlendirerek fındıkları çok ince kıyın. Sonra
sıcak su ve pudra şekeri ekleyin ve blender ile karıştırmaya devam edin.
*Çikolatalı kremayı yapmak için kremayı ısıtın sonra çikolata
parçalarını ekleyin.
*Krema homojen oluncaya kadar karıştırın ve buzdolabında bekletin.
*Soğumuş kremayı mikser ile çırpın.
*Birinci pasta tabanın üstüne fındıklı kremayı yayın, üzerine
çikolatalı kremanın yarısını sürün.
*İkinci tabanı yerleştirin, kalan çikolatalı kremayı sürün ve
bir miktar pastayı buzdolabında bekletin.
*Sonra üzerine benmari usulü eritilmiş çikolatayı gezdirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder