24 Ağustos 2015 Pazartesi

Beşamel soslu kabak dolması




Malzemeler:
5-6 adet kabak;
1 su bardağı kıyma;
1 adet soğan;
2-3 diş sarımsak;
Yarım su bardağı pirinç;
Yarım tatlı kaşığı biber salçası;
Kekik;
Kara biber;
Pul biber;
Bir tutam maydanoz.
Tuz;
Zeytinyağı.

Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı un;
1 su bardağı süt;
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar.

Hazırlanışı:

*Kabakları boydan ikiye kesin. İçlerini oyduktan sonra limon, tuz ve kara biber ile ovalayın.

*İnce kıyılmış soğanı yumuşayıncaya kadar zeytinyağında sote edin, sonra kıymayı, küçük doğranmış kabak içlerini ve önceden ıslatılmış pirinci ekleyin.

* Bir miktar çevirdikten sonra sarımsakları,  salçayı ve baharatları katın.

*Ocaktan indirdikten sonra kıyılmış maydanozu ekleyin.



*Kabakları hazırladığınız harç ile doldurun, yağlanmış fırın kabına dizin ve 180 C fırında  10-15 pişirin.

*Beşamel sosu hazırlamak için 2 çorba kaşığı unu biraz kavurun, sonra soğuk sütü ekleyin. Karıştırarak  pişirin. Pürüzsüz olması için gerekirse  blender ile  biraz çırpın, sonra  yarım su bardağı rendelenmiş kaşar ekleyin.

*Kabak dolmalarını biraz  pişirdikten  sonra fırından çıkartın ve üzerine  beşamel sosunu gezdirin.



*Üstü kızarıncaya kadar tekrar fırınlayın.

Afiyet olsun.