20 Temmuz 2015 Pazartesi

Lokumlu cevizli kurabiye


Malzemeler:
1 su bardağı tereyağı;
3/ 4 su bardağı sıvı yağı;
2 çorba kaşığı pudra şekeri;
1 adet yumurta;
2 çorba kaşığı yoğurt;
Yarım kg. un;
Bir tutam tuz.
1 adet vanilya;
Lokum;
Dövülmüş ceviz.


Hazırlanışı:

*Soğuk küp şeklinde kesilmiş tereyağı, sıvı yağı, pudra şekeri, tuz ve yumurtayı pürüzsüz oluncaya kadar çırpın.

*Yoğurdu ve azar azar unu ekleyip yoğurun, çok yumuşak hamur elde edin.

*Elinize sıvı yağı döküp hamuru toparlayın.

*Hamuru biraz buzdolabında dinlendirdikten sonra ince açın ve kibrit kutusu büyüklüğünde dikdörtgenlere kesin.



*Her dikdörtgene bir parça lokum ve ceviz yerleştirin ve sıkıca rulo şeklinde sarın.

*Dilerseniz kurabiyelerin bir miktarını  topalak şeklinde yapın.



*Kesilmiş dikdörtgenlerin içine lokum ve ceviz koyduktan sonra kenarlarını birleştirip avucunuzda yuvarlayın, sonra kıyılmış cevize batırın.

*Kurabiyeleri önceden ısıtılmış  200 C fırında takriben 12 dakika pişirin.

*Kurabiyeleri sıcak sıcak pudra şekerine yuvarlayın.

Afiyet olsun.