4 Ocak 2015 Pazar

Avokado, muz ve çikolata kremalı cupcake



Malzemeler:

Kek hamuru için:
2 adet yumurta;
Yarım su bardağı şeker;
3/4 su bardağı tere yağı;
2/3 su bardağı yoğurt;
1+ 1/4 su bardağı un;
1 paket kabartma tozu;
1 paket vanilya;
1 adet portakalın rendesi;
1 tutam tuz.

Krema için:
1 adet avokado;
1 adet muz;
200 gr. çikolata;



Hazırlanışı:

*Yarım su bardağı şeker ve 3/ 4 su bardağı tere  yağını çırpın, teker teker yumurtaları ekleyin,  2/3 su bardağı yoğurdu, sonra da kabartma tozu, vanilya, portakal rendesi ve tuzu katın.

*Hafif karıştırarak unu ilave edin.

*Küçük kek kaplarına kağıt kaplar yerleştirin ve hamuru paylaştırın.


*Önceden ısıtılmış  180C  fırında pişirin.

*Çikolataları kırıp  benmari usulü eritin.

*Avokado ve muzu blender den geçirin, sonra biraz ılımış çikolatayı ekleyin ve kremayı homojen kıvama gelene kadar karıştırın.

*Kremayı 5-10 dakika buzdolabında beklettikten  sonra  keklerin üzerine sıkın.


*Arzu ederseniz dövülmüş ceviz ve ya fıstık serpiştirin.

Afiyet olsun.