Malzemeler:
Kek
hamuru için:
2 adet yumurta;
Yarım su bardağı şeker;
3/4 su bardağı tere yağı;
2/3 su bardağı yoğurt;
1+ 1/4 su bardağı un;
1 paket kabartma tozu;
1 paket vanilya;
1 adet portakalın rendesi;
1 tutam tuz.
Krema
için:
1 adet avokado;
1 adet muz;
200 gr. çikolata;
Hazırlanışı:
*Yarım su bardağı şeker ve 3/ 4 su bardağı tere yağını çırpın, teker teker yumurtaları
ekleyin, 2/3 su bardağı yoğurdu, sonra
da kabartma tozu, vanilya, portakal rendesi ve tuzu katın.
*Hafif karıştırarak unu ilave edin.
*Küçük kek kaplarına kağıt kaplar yerleştirin ve hamuru
paylaştırın.
*Önceden ısıtılmış
180C fırında pişirin.
*Çikolataları kırıp benmari usulü eritin
*Avokado ve muzu blender den geçirin, sonra biraz ılımış çikolatayı
ekleyin ve kremayı homojen kıvama gelene kadar karıştırın.
*Kremayı 5-10 dakika buzdolabında beklettikten sonra
keklerin üzerine sıkın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder