18 Aralık 2014 Perşembe

Sebzeli fettuccine



Malzemeler:
Fettuccine makarna;
1 adet yeşil biber;
1 adet kırmızı biber;
1 adet patlıcan;
1 adet domates;
1-2 çorba kaşığı tere yağ;
2-3 çorba kaşığı Mascarpone  peyniri;
1 su bardağı Parmesan peyniri;
Taze kekik.
Tuz.

Hazırlanışı:
*Patlıcanı ve domatesi ince dilimlere kesin, biberleri şerit şeklinde kesin.

*Makarnalar haşlanırken, sebzeleri çok az ( 1-2 çorba kaşığı)  sıvı yağda kızartın.


*Mümkünse makarnaların suyu artmayacak  miktarda koyup haşlayın. Haşlanmış makarnaları kesinlikle  soğuk su ile durulamayın.




*1-2 çorba kaşığı tere yağı biraz yakıp makarnalara  dikkatlice yedirin, 2-3 çorba kaşığı Mascarpone peyniri de koyup  makarnaları zedelemeden yedirin, sonunda sebzeleri ekleyin.

*Servis ederken sebzeli fettuccine nin üzerine rendelenmiş Parmesan peyniri serpiştirin.



Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder