28 Kasım 2014 Cuma

Patlıcanlı kebap



Malzemeler:

500 gr. kuşbaşı dana eti;
3 adet orta boy patlıcan;
1 adet orta boy soğan;
10-15 adet arpacık soğan;
3-4 diş sarımsak;
1 adet kırmızı biber;
1 adet domates;
Kara biber;
Pul biber;
Tuz.

Hazırlanışı:



*Etler yumuşayıncaya kadar soğan ile birlikte sote edin.




*Kırmızı ve kara biber ile yemeyi lezzetlen dirin.

*Patlıcanları alacalı soyup kalın dilimlere kesin, sonra suda bekletin.

*Kızgın yağda önceden kurutulmuş patlıcanları ve uzun şeritlere kesilmiş biberleri kızartın.




*Kızarmış patlıcanları etlerin arasına yerleştirin,  üzerine domates rendesini gezdirin ve kızarmış biberleri  dizin.

*Patlıcan kebabına yarım su bardağı sıcak su dökün ve kısık ateşte  hazır oluncaya kadar pişirin.

*Arzu ederseniz yemeyi kapaklı ısıya dayanıklı kaba aktarıp fırında pişirmeye  devam edin.

Afiyet olsun.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder