Malzemeler:
500 gr. kuşbaşı dana eti;
3 adet orta boy patlıcan;
1 adet orta boy soğan;
10-15 adet arpacık soğan;
3-4 diş sarımsak;
1 adet kırmızı biber;
1 adet domates;
Kara biber;
Pul biber;
Tuz.
*Kırmızı ve kara biber ile yemeyi lezzetlen dirin.
*Patlıcanları alacalı soyup kalın dilimlere kesin, sonra suda
bekletin.
*Kızarmış patlıcanları etlerin arasına yerleştirin, üzerine domates rendesini gezdirin ve
kızarmış biberleri dizin.
*Patlıcan kebabına yarım su bardağı sıcak su dökün ve kısık
ateşte hazır oluncaya kadar pişirin.
*Arzu ederseniz yemeyi kapaklı ısıya dayanıklı kaba aktarıp
fırında pişirmeye devam edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder