14 Haziran 2014 Cumartesi

Otlu poğaça



Malzemeler:
3 adet yumurta;
Yarım su bardağı yoğurt;
100gr. tere  yağı;
100gr. beyaz peynir;
1 paket kabartma tozu;
1 demet dereotu;
1 demet maydanoz;
1 demet taze nane;
1 çorba kaşığı limon suyu;
Tuz;
Un.
Hazırlanışı:
*Yumurtaları çırpın ve bir miktar sürmek için ayırın.
*Unun ortasına yumurtaları, yoğurdu, yağı ve kabartma tozunu katıp cıvık  hamur  yoğurun. Peyniri de kattıktan sonra hamuru iki ayrı kaba bölün.
*Birisine kıyılmış dere otu ve maydanoz, diğerine kıyılmış taze nane ve maydanoz  katın.  Hafifçe karıştırın. 
*Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin.



Hamurlardan dondurma kaşığı yardımı ile toplar alıp tepsiye dizin. 

Poğaçaların üzerini fırça yardımı ile yumurtayı sürerken şekillendirin.

  Önceden ısıtılmış  fırında  pişirin.



Afiyet olsun !!!!!!