14 Haziran 2014 Cumartesi

Otlu poğaça



Malzemeler:
3 adet yumurta;
Yarım su bardağı yoğurt;
100gr. tere  yağı;
100gr. beyaz peynir;
1 paket kabartma tozu;
1 demet dereotu;
1 demet maydanoz;
1 demet taze nane;
1 çorba kaşığı limon suyu;
Tuz;
Un.
Hazırlanışı:
*Yumurtaları çırpın ve bir miktar sürmek için ayırın.
*Unun ortasına yumurtaları, yoğurdu, yağı ve kabartma tozunu katıp cıvık  hamur  yoğurun. Peyniri de kattıktan sonra hamuru iki ayrı kaba bölün.
*Birisine kıyılmış dere otu ve maydanoz, diğerine kıyılmış taze nane ve maydanoz  katın.  Hafifçe karıştırın. 
*Fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin.



Hamurlardan dondurma kaşığı yardımı ile toplar alıp tepsiye dizin. 

Poğaçaların üzerini fırça yardımı ile yumurtayı sürerken şekillendirin.

  Önceden ısıtılmış  fırında  pişirin.



Afiyet olsun !!!!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder