Malzemeler:
3 adet yumurta;
Yarım su bardağı şeker;
Yarım su bardağı tere yağ;
1 paket kabartma tozu;
Yarım tatlı kaşığı tarçın;
2-3 çorba kaşığı elma suyu;
1 adet vanilya;
1 su bardağı un;
Bir tutam tuz;
1 adet orta boy havuç;
3-4 adet orta boy elma;
Yarım su bardağı kıyılmış ceviz.
*Elmaları soyup dörde kesin, her dilim üzerine çizikler yapın.
Elma dilimlerin üzerine limon suyu gezdirin.
*Tere yağ ve şekeri çırpın,
teker teker yumurta sarılarını ekleyin.
*Sonra yumurta akı ve
un hariç diğer malzemeleri ekleyin.
*Eleyerek unu katın .
*Eleyerek unu katın .
*Yumurta akını bir tutam tuz ile katılaşana kadar çırpın, yavaş yavaş hamura katıp yedirin.
*Hazırladığınız hamuru 25 cm. çapındaki kelepçeli kalıba
düzgünce yayın.
*Elma dilimlerini üzerine dizin.
*Keki 180C ısıtılmış fırında
pişirin.
*Pay pişince kek kısmına pudra şeker serpiştirin elma
dilimlerin üzerine reçel sürün.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder