Malzemeler:
Hamur için:
2 adet yumurta;
1 su bardağı süt;
3/4 su bardağı tereyağı;
Ceviz büyüklüğünde maya;
1 çay kaşığı şeker;
Un;
Tuz.
İç malzeme:
3 adet yumurta;
1 büyük kase köy peyniri;
1 küçük kase ekşimik;
1 küçük kase kaşar rendesi;
Hazırlanışı:
*Unun ortasına çukur yapıp eritilmiş tereyağı, 2 adet yumurta,
şeker ve süt ile eritilmiş maya, tuz ve süt ile yumuşak hamur yoğurun.
*Hamurun kabarması için üzerini örtüp kabarmasını bekleyin.
*1 kase köy peyniri, 1 kase ekşimik ve yarım kase kaşar
rendesini (kalanı üzerine serpiştirmek için )
1 adet yumurta ile karıştırın.
*Mayalanmış hamuru dörde bölün. İkisi daha büyük çapta olmak
üzere kalın merdane ile açın.
*Küçük yufkaların ortasına bolca peynirli harçtan koyun ve
kenarlarından toplayarak bohça gibi yapıp ters çevirin. Tekrar merdane ile
hamuru açın, patlamaması için dikkat edin.
*Daha büyük çapta açtığınız yufkaların iki kenarına kaşar
rendesi serpiştirin ve karşılıklı rulo şeklinde sarın, hamura kayık şekli
verin.
*Kayıkların içine peynirli harçtan koyun.
*Haçapurilere yumurta
sarısı sürün ve kaşar rendesi serpiştirin.
*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
*Kayık şeklindekiler tam pişmeden önce fırından çıkartıp
üzerine birer yumurta kırın ve tekrar fırında pişirmeye devam edin. Hazır
olduklarında üzerine pul biberli tere yağı gezdirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder