Malzemeler:
Hamur için:
3 adet yumurta;
Yarım paket tereyağı;
Yarım su bardağı şeker;
Yarım su bardağı bal;
1 çay kaşığı tarçın;
1 çay kaşığı dövülmüş karanfil;
Bir tutam karabiber;
Bir tutam tuz;
1 paket kabartma tozu;
Vanilya;
Un.
Glazür için:
2 adet bitter çikolata
Hazırlanışı:
*Tereyağı ve şekeri çırpın,
balı ve yumurtaları ilave edin.
*Karıştırarak un hariç tüm malzemeleri katın.
*Azar azar unu ilave ederek hamuru yoğurun, sert olmamasına
dikkat edin (takriben yarım kilo un).
*Hamurdan 2 top yapın, her birini unlanmış tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında açın, küçük
yuvarlaklar kesin.
*Önceden ısıtılmış
fırında pişirin.
*Soğuduktan sonra kurabiyeleri yarısına kadar ve ya yalnız üst
kısmını eritilmiş çikolataya batırın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder