Malzemeler:
1 1/ 2 paket Petibör bisküvi;
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz;
1 adet portakalın suyu ve kabuk rendesi;
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı;
1 çorba kaşığı kakao;
1-2 çorba kaşığı konyak ve ya rom;
2 adet kare bitter çikolata;
1 adet kare beyaz çikolata.
Hazırlanışı:
*Çikolatalar
hariç diğer malzemeleri güzelce karıştırın.
*Benmari usulü erittiğiniz bitter çikolatayı silikon
kalıpların iç kısımlarına kaşık ve ya fırça ile boşluk kalmayacak şeklinde sürün.
Kalıpları 5-10 dakika buzdolabında
bekletin.
*Çikolatalı kaseler donduktan sonra hazırladığınız bisküvili
harç ile doldurun.
*Kaselerin üzerini eritilmiş bitter çikolata ile kaplayın.
*Hazırladığınız trufları streç ile sarıp 10 dakika derin
dondurucuya koyun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder