Malzemeler:
2 adet tavuk kalça butları ile;
5-6 diş sarımsak;
5-6 diş sarımsak;
1 adet soğan;
1 adet limonun suyu ve rendesi;
1 adet limonun suyu ve şerit şeklinde kesilmiş kabuğu;
1 adet limonun suyu ve şerit şeklinde kesilmiş kabuğu;
Yarım tatlı kaşığı kimyon;
1 adet ayva;
Yarım su bardağı yeşil zeytin;
1,5 su bardağı pirinç;
1 adet küçük boy soğan;
1 diş sarımsak;
1 adet yeşil elma;
2 diş karanfil;
1 adet defne yaprağı;
Tuz;
Zeytinyağı;
Hazırlanışı:
*1 adet limonun suyunu ve kabuk rendesini 5-6 diş iri
doğranmış sarımsağı, piyazlık doğranmış soğanları ve yarım tatlı kaşığı kimyonu karıştırın.
*İri parçalara bölünmüş eti
hazırladığınız marinaya batırın ve
1-2 saat buzdolabında bekletin.
*Sonra etleri ve sebzeleri süzdürüp hafifçe kızartın.
*1 adet ayvayı küp şeklinde doğrayıp etlere ekleyin.
*Yemeye yarım su
bardağı yeşil zeytin , 1 adet limonun şerit şeklinde kesilmiş kabuğunu ve suyunu ve 2-3 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte yemeyi pişirmeye devam
edin. (Limonların yalnız sarı kısımlarını kullanın)
*Pilavı hazırlamak için zeytin yağında ince doğranmış soğanı
sote edin, sarımsağı da ekleyin, 1-2 kere çevirdikten sonra yıkanmış pirinci,
küp şeklinde kesilmiş elmayı, baharatları ve
2.5- 3 bardak su ekleyip pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder