Malzemeler:
Yarım demet kara lahana;
1 kase barbunya;
Yarım su bardağı mısır;
1 tatlı kaşığı biber salçası;
1 adet soğan;
Yarım su bardağı iri kırılmış ceviz;
Bir tutam maydanoz;
Zeytinyağı;
Tuz.
Hazırlanışı;
*Zeytinyağında kıyılmış
soğanı sote edin.
*Sonra barbunyayı ve 1-2 bardak ılık su ekleyip yumuşayana
kadar pişirin.
*Barbunyalar pişmeye yakın bir zamanda kıyılmış kara lahanayı
ve biber salçasını ekleyin.
*1-2 bardak ılık su ekleyin ve kısık ateşte yemeği pişirmeye
devam edin.
*Yemeği ocaktan almadan önce mısır ve kıyılmış maydanozu
ekleyin.
*Barbunyalı kara lahana yemeğini servis ederken üzerine ceviz
serpiştirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder