Malzemeler:
2 adet yufka;
1 adet küçük boy tavuk göğsü;
1 adet kırmızı biber;
1 adet küçük boy kabak;
1 adet havuç;
4-5 adet yeşil soğan;
5-6 dal dere otu;
5-6 dal maydanoz;
Kara biber;
Pul biberi;
1-2 çorba kaşığı soya sosu;
1 adet yumurta;
1 su bardağı galeta unu.
Hazırlanışı:
*Tavuk göğsünü çok küçük parçalara, sebzeleri çöp şeklinde
kesin.
*Biraz zeytinyağında önce etleri sote edip tabağa alın.
*Aynı tavada sebzeleri sıra ile ekleyerek sote edin, önce
havuçları, sonra biberi ve kabağı ekleyin.
*Sebzelerin çok yumuşamamasına dikkat edin, etleri ekleyin.
*Kara biber, pul biber ve soya sosu ile tatlandırın.
*Sebzeli tavuk eti harca ocaktan aldıktan sonra kıyılmış
soğanı, maydanozu ve dere otunu ekleyin.
*Her bir yufkayı 8 eşit parçaya kesin.
*Yufkalara ılımış harçtan koyup sıkıca sarın.
*Börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırıp
kızgın yağıda kızartın.
Afiyet olsun.
Selamlar blogunuzu takipteyim sizde blogumu takip edip son yazıma yorum yazarsanız çok ama çok mutlu olurum :)
YanıtlaSilNefis görünüyor.
YanıtlaSil