Malzemeler:
Mini boy lavaş;
2-3 adet patlıcan;
1 adet küçük boy soğan;
3-4 adet çeri domates;
1 su bardağı Parmesan peyniri.
Pesto sosu için:
1 küçük demet fesleğen;
1-2 diş sarımsak;
1 avuç ceviz;
1-2 çorba kaşığı zeytinyağı.
1-2 çorba kaşığı zeytinyağı.
Hazırlanışı:
*Patlıcanları
kalın dilimlere kesip suda bekletin.
*Sonra patlıcanları kurulayıp az yağıda hafifçe kızartın.
*Pesto sosunu hazırlamak için 1 demet fesleğeni yıkayıp iri
parçalara kesin. Sonra 1-2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1-2 diş sarımsak ve 1 avuç
ceviz ekleyip blender ile karıştırıp sos haline getirin.
*Lavaşların üzerine patlıcan dilimlerini, halka şeklinde
kesilmiş soğan ve domates yerleştirin.
*Sonra pesto sosu ve peynir rendesi serpiştirin.
*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder