Malzemeler:
1,5-2 su
bardağı ince bulgur;
1 adet
küçük boy soğan;
1
tepeleme tatlı kaşığı biber salçası;
1 adet
küçük domates;
Yarım
tatlı kaşığı kimyon;
1 çay
kaşığı tatlı pul biberi;
Yarım tatlı
kaşığı acı pul biberi;
Yarım
tatlı kaşığı sumak;
Kara
biber;
Nar
ekşisi
Tuz;
Limon;
Zeytinyağı;
Yeşillikler
– marul, yeşil soğan, salatalık, sivri biber, maydanoz, dere otu….
Hazırlanışı:
*İnce
kıyılmış soğanı ve domatesi zeytinyağında sote edin.
*Biraz
suda bekletilmiş bulguru süzüp yumuşamış soğana ekleyin .
*Çok
kısık ateşte sürekli karıştırarak
yeşillikler ve nar ekşisi hariç
tüm malzemeleri ekleyin.
*Gerekirse yarım
bardak su ekleyin ve karıştırarak
bir miktar daha pişirmeye devam edin.
*Sonra
ocaktan alın, ağız tadınıza göre nar ekşisi ekleyin.
*Tencerenin üstünü havlu kağıdı sıkıştırarak
kapatın, kısırı demlenmesi için bekletin.
*Servis
etmeden önce kısırı küçük kıyılmış sebzeler ile karıştırın.
Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder