Malzemeler:
250 gr. kıyma;
2 adet orta boy soğan;
1 demet kara lahana;
1 su bardağı pirinç;
1 tatlı kaşığı biber salçası;
1 tatlı kaşığı kuru nane;
Yarım tatlı kaşığı sumak;
Yarım tatlı kaşığı pul biberi;
1 çorba kaşığı çam fıstığı;
Bir tutam maydanoz;
Kara biber;
Zeytinyağı;
Zeytinyağı;
Tuz.
Hazırlanışı:
*Zeytinyağında kıyılmış soğanı sote edin, sonra kıymayı
ekleyin.
*Kıyma rengini değiştirince pirinci ve kalan malzemeleri
ekleyin ve 2-3 dakika çevirin.
*Kara lahana yapraklarını ortasından boydan kesin ve damarlı
kısmını çıkartın, sonra üzerine kaynar su dökün.
*Yaprakları süzdürün ve kıymalı harçtan bir miktar koyarak muska
şeklinde sarın, ve tencereye dizin.
*Sarmaların seviyesine kadar sıcak su ekleyin ve kısık ateşte
pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder