Malzemeler:
1,5 su bardağı şeker;
1 su bardağı buğday;
Yarım su bardağı fasulye;
Yarım su bardağı nohut;
Yarım su bardağı kuru üzüm;
1 kahve fincanı kuş üzümü;
Yarım su bardağı ceviz;
Yarım su bardağı fındık;
1 su bardağı kuru kayısı;
8-10 adet kuru incir;
Portakal rendesi;
Nar taneleri.
Hazırlanışı:
*Nohudu ve fasulyeyi ayrı kaplarda haşlayın.
*Ayrı kapta buğdayı haşlayın.
*Buğdayın pişmeye yakın zamanda şekeri ekleyin ve su ilave
edin.
*Buğday pişince kuru ve kuş üzümü portakal rendesi ekleyin.
*Sonra suyu süzülmüş ve kabukları soyulmuş fasulye ve nohudu ekleyin
katın, taneler parçalanmaması için yavaşça karıştırın.
*Kafi miktarda aşurenin suyu çekilince ocaktan alın.
*İncirlerin ve kayısıların yarısın küçük parçalara doğrayın ve
tencereye ekleyin.
*Aşureyi kaselere aktarın ve soğumasını bekleyin.
*İri parçalara kırılmış cevizler ve fındıkları aşure kaselere
serpiştirin.
*Kalan kuru kayısı ve incirleri şerit şeklinde kesin ve
dilediğiniz şeklinde aşureleri süsleyin.
*Son olarak nar taneleri serpiştirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder