Malzemeler:
1 adet yumurta sarısı;
1 su bardağı tereyağı;
2 çorba kaşığı şeker;
1+ 2/3 su bardağı un;
1 tutam tuz;
2-3 çorba kaşığı soğuk su;
Fındık ezmesi;
3-4 adet armut;
1 çay kaşığı tarçın;
1 çay kaşığı karanfil;
Konyak.
Hazırlanışı:
*1 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı tere yağı ve 2 çorba
kaşığı şekeri pürüzsüz olana kadar çırpın.
*Unu ekleyip hamuru yoğurun.
*Soğuk su ekleyip hamuru toparlayın, buzdolabında biraz
dinlendirin.
*Armutların kabuklarını soyup çekirdek kısımlarını oyun.
*Armutların iç kısımlarına çatal ile delikler yapın ve tarçın,
karanfil ve biraz konyak serpiştirin.
*Armutların oyuk kısımlarını fındık ezmesi ile doldurun.
*Hamuru iki fırın kağıdı arasında açın, üzerine aralıklarla
armutları yerleştirin.
*Hamuru armutların etrafında 1 cm genişliğinde bırakarak kesin.
*Fazla hamuru toplayıp tekrar açın ve küçük yaprak şekiller
kesin.
*Armutlu tartları ve bisküvileri önceden ısıtılmış 180C fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder