Malzemeler:
2 adet yumurta;
2/ 3 su bardağı şeker;
Yarım su bardağı tere yağı;
3- 4 çorba kaşığı krema ve ya Mascarpone peyniri;
1 su bardağı un;
3 çorba kaşığı yoğurt;
3 adet armut;
1 çay kaşığı tarçın;
1 çorba kaşığı zencefil suyu;
1 çorba kaşığı zencefil suyu;
1 çay kaşığı öğütülmüş karanfil;
Ceviz.
Hazırlanışı:
*Şekerin yarısını 2 çorba kaşığı su ekleyin ve hiç
karıştırmadan karamelize edin. Sonra 3-4 çorba kaşığı krema ekleyin.
*Karamel sosunu folyo ile kaplı kek kabına yaydırın.
*Tereyağını kalan şekeri ve yumurtaları homojen kıvam alıncaya
kadar çırpın.
*Yoğurdu, baharatları ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya
devam edin.
*En sonunda elenmiş unu katın ve kaşık ile yedirin.
*Armutları kabuklarını soyup dilimleyin. Çekirdek kısımlarını
temizleyin.
*Armut dilimlerini kek kabın dibine dizin. Cevizleri bütün
olarak armutların etrafına serpiştirin.
*Sonra hamuru meyvelerin üzerine dökün.
*Önceden ısıtılmış 180C fırında pişirin.
*Pay pişince biraz ılımasını bekleyin ve ters çevirerek servis tabağına yerleştirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder