Malzemeler:
2 adet yumurta sarısı;
1 su bardağı tereyağı;
3 çorba kaşığı yoğurt;
1 tatlı kaşığı limon suyu;
1 tatlı kaşığı mahlep ( ben annemin yaptığı çeşnisini
kullandım öğütülmüş kabak çekirdeği, nohut, biber…)
2,5 su bardağı un;
1-2 çorba kaşığı soğuk su;
Zeytin ezmesi.
Susam, çörek otu, haşhaş.
Hazırlanışı:
*1 adet yumurta sarısı, tereyağı ve yoğurdu pürüzsüz olana
kadar çırpın.
*Baharatı ve unu katarak yumuşak hamur elde edene kadar
yoğurun.
*1-2 çorba kaşığı soğuk su ile hamuru toparlayın ve bir miktar
buzdolabında bekletin.
*Dinlenmiş hamuru iki fırın kağıt arasına koyup incecik açın.
*1,5 cm genişliğinde şeritler kesin.
*Dilediğiniz uzunlukta şeritlerin üzerine zeytin ezmesi sürün
ve spiral şeklinde bürün.
*Çubukların üzerine yumurta sarısı sürün ve susam, çörek otu
serpiştirin.
*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
**Zeytin ezmesi tuzlu olduğundan dolayı hamura tuz katmadım!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder