Malzemeler:
1 su bardağı tereyağı;
2 çorba kaşığı pudra şekeri;
1 adet yumurta sarısı;
2,5 su bardağı un;
1 tutam tuz;
1/3 bardak soğuk su;
1 adet vanilya;
Yarım çorba kaşığı tarçın;
Muskat rendesi;
Krema için:
1,5 su bardağı badem;
1-2 çorba kaşığı tereyağı.
Süslemek için :
Beyaz ve bitter çikolata.
Hazırlanışı:
*1 su bardağı tereyağı, 2 çorba kaşığı pudra şekeri ve yumurta
sarısını güzelce çırpın.
*Kalan malzemeleri ekleyip yoğurun, yumuşacık hamur elde edin.
*Hamuru iki fırın kağıt arasına koyup 3-4 mm kalınlığında açın
ve şekillere kesin.
*Fazla hamuru toplayıp bisküvileri fırın kağıdı ile birlikte
tepsiye yerleştirin.
*Bütün hamuru şekillere kestikten sonra önceden ısıtılmış 180
C fırında pişirin.
*Bisküviler ince olduklarında dolayı çok çabuk pişecekler, yanmamalarına
dikkat edin.
*Bisküviler soğuyuncaya kadar bademli kremayı hazırlayın. Taze kavrulmuş bademleri
*Badem ezmesinin üzerine 1-2 çorba kaşığı tere yağı ekleyin ve
blender ile çırpmaya devam edin krem kıvamı alıncaya kadar.
*İki bisküvi arasına krema koyun.
*Dilerseniz
bisküvileri benmari usulü
eritilmiş çikolata ile kaplayıp süsleyebilirsiniz, ya da hafifçe pudra şekeri
serpiştirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder