4 Ekim 2015 Pazar

Mini ekmekler



Malzemeler:
500-600 gr. un;
Ceviz büyüklüğünde maya;
Tuz;
Susam, çörek otu, ceviz v.s.
1 adet yumurta akı.

Hazırlanışı:
*Una eritilmiş mayayı, tuz ve su ekleyerek yoğurun.

*Hazırladığınız hamurun üzerini örtün ve kabarmasını bekleyin.



*Mayalanmış hamurdan küçük bezeler kopartın, şekillendirip fırın tepsisine dizin.

*10-15 dakika tekrar hamurun kabarması için bekletin.

*Mini ekmeklerin üzerine  bir iki damla sıvı yağ ile çırpılmış yumurta akı sürün ve  dilediğiniz  tahıllar serpiştirin.



*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

*Ekmekçikler sert kabuklu olmaması için fırından çıkarınca üzerlerini bez ile örtün.


Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder