Malzemeler:
500-600 gr. un;
Ceviz büyüklüğünde maya;
Tuz;
Susam, çörek otu, ceviz v.s.
1 adet yumurta akı.
Hazırlanışı:
*Una eritilmiş mayayı, tuz ve su ekleyerek yoğurun.
*Hazırladığınız hamurun üzerini örtün ve kabarmasını bekleyin.
*Mayalanmış hamurdan küçük bezeler kopartın, şekillendirip
fırın tepsisine dizin.
*10-15 dakika tekrar hamurun kabarması için bekletin.
*Mini ekmeklerin üzerine
bir iki damla sıvı yağ ile çırpılmış yumurta akı sürün ve dilediğiniz
tahıllar serpiştirin.
*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
*Ekmekçikler sert kabuklu olmaması için fırından çıkarınca
üzerlerini bez ile örtün.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder