Malzemeler:
3-4 adet kabak;
1 adet küçük boy soğan;
1 adet yumurta;
1 su bardağı rendelenmiş peynir (ben azar azar 4 çeşit kaşar
peyniri kullandım);
2-3 çorba kaşığı un;
Bir tutam dere otu ve maydanoz;
Kara biber;
Zeytinyağı.
*İnce doğranmış soğanı zeytinyağında sote edin.
*Ocağı kapatıp dilimlenmiş kabakları ve yeşillikleri ekleyin.
*Yumurtayı çırpın, unu ve rendelenmiş peynirin yarısını
ekleyin.
*Yumurtalı karışımı ve kabakları birleştirin, tuz ve kara
biber ile lezzetlendirin.
*Sonra fırın kabına döküp, fırında 10-15 dakika pişirin.
*Kabaklar hafif piştikten sonra kalan peyniri serpiştirin ve
bir miktar daha fırınlayın.
*Kabaklı grateni sıcak servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder