Malzemeler:
1 su bardağı tere yağ;
2 çorba kaşığı şeker;
2,5 su bardağı un;
1 çorba kaşığı limon suyu;
Bir tutam tuz;
3-4 çorba kaşığı soğuk su.
1 adet büyük boy şeftali.
Hazırlanışı:
*Soğuk tereyağını küp şeklinde kesin, şekeri, tuzu, limon suyunu ve 1 su bardağı un
ekleyin. Tereyağı ve un homojen oluncaya kadar elinizle yoğurun.
*Kalan unu ekleyip yoğurmaya devam edin.
*Soğuk su ekleyerek hamuru toparlayın ve buzdolabında
dinlendirin.
*Hamurun yarısından biraz fazlasını fırın kabına koyup
elinizle düzgünce yaydırın.
*Tartın üzerine şeftali dilimlerini yan yana dizin.
*Kalan hamurdan elinizle ince çubuklar yapın ve tartın üzerine kafes şeklinde yerleştir.
*Önceden ısıtılmış 180 C fırında 45-50 dakika pişirin.
*Tart soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpiştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder