Malzemeler:
Hamur için:
1 bardak soğuk su;
1 adet yumurta;
3,5 su bardağı un;
1 su bardağı tereyağı;
Yarım tatlı kaşığı tuz.
İç malzemesi için;
Yarım kg. ıspanak;
Yarım su bardağı pirinç;
1 su bardağı beyaz peynir.
Hazırlanışı:
*1 adet yumurta, 1 bardak soğuk su ve tuzu hafifçe çırpın, unu
ekleyip hamuru yoğurun.
*Hamuru biraz dinlendirdikten sonra 4 eşit parçaya bölün.
*Bezeleri 30 -40 cm çapında açın, her birine eritilmiş tere yağ sürün ve üstü üstüne
yerleştirin. Bu şekilde 5-10 dakika dinlendirin.
*Birleştirdiğiniz yufkaları biraz daha merdane ile açın ve yandan içe doğru kapatın, yağsız kısımlara yağ sürün ve dörtgen oluşacak şeklinde üçe katlayın.
*Dörtgeni merdane ile uzatın, tekrar yağ sürüp dörde katlayın.
*Hazırladığınız hamuru streçleyip en az 30 dakika buzlukta bekletin.
*Pirinci haşlayıp soğutun, doğranmış ıspanağı yağsız hafif sote edin.
*Dinlendirilmiş hamuru ikiye bölün, birincisini açıp fırın
kabına yerleştirin. Üzerine haşlanmış
pirinç, ufalanmış peynir ve suyu
süzülmüş ıspanakları serpiştirin.
*İkinci yufkayı biraz daha küçük çapta açın ve yerleştirin.
Alt yufkanın kenarlarını üste çekip kapatın.
*Katmerli böreğin üzerine çizikler yapın ve yumurta sürün.
*Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder