1 su bardağı tere yağı;
2 su bardağı un;
2 çorba kaşığı şeker;
Bir tutam tuz;
2-3 çorba kaşığı soğuk su.
2 adet yumurta;
1,5 su bardağı kıyılmış ceviz;
6 çorba kaşığı şeker;
1 paket vanilya.
Hazırlanışı:
*Soğuk tereyağı küplerini 2 çorba kaşığı şeker, bir tutam tuz
ve 1 su bardağı unu karıştırın. Yoğurarak tereyağı ve unu yedirin.
*Sonra kalan unu ve 2-3 çorba kaşığı soğuk su ekleyip hamuru
güzelce yoğurun.
*Streçlenmiş tezgahın üzerinde hamuru açın ve tart kabına yerleştirin.
*Üzerini kapatıp 20-30 dakika buzdolabında bekletin.
*Dolgu için 2 adet yumurtayı 6 çorba kaşığı şeker ile
katılaşıncaya kadar yaklaşık 10 dakika mikser ile çırpın. Sonra cevizleri ve
vanilyayı ekleyin.
*Bu karışımı tartın
üzerine eşit şekilde dökün.
*En üstüne dilimlenmiş incirleri dizin ve 180 C fırında 40-45 dakika pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder