25 Ağustos 2015 Salı

İncirli cevizli tart





 Malzemeler:
1 su bardağı tere yağı;
2 su bardağı un;
2 çorba kaşığı şeker;
Bir tutam tuz;
2-3 çorba kaşığı soğuk su.

Dolgu için:
2 adet yumurta;
1,5 su bardağı kıyılmış ceviz;
6 çorba kaşığı  şeker;
1 paket vanilya.

Hazırlanışı:



*Soğuk tereyağı  küplerini 2 çorba kaşığı şeker, bir tutam tuz ve 1 su bardağı unu karıştırın. Yoğurarak tereyağı  ve unu yedirin.

*Sonra kalan unu ve 2-3 çorba kaşığı soğuk su ekleyip hamuru güzelce yoğurun.

*Streçlenmiş tezgahın  üzerinde  hamuru açın ve tart kabına yerleştirin.

*Üzerini kapatıp 20-30 dakika buzdolabında bekletin.



*Dolgu için 2 adet yumurtayı 6 çorba kaşığı şeker ile katılaşıncaya kadar yaklaşık 10 dakika mikser ile çırpın. Sonra cevizleri ve vanilyayı ekleyin.

*Bu karışımı tartın  üzerine eşit şekilde dökün.

*En üstüne dilimlenmiş incirleri dizin ve 180 C fırında  40-45 dakika pişirin.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder