5-6 adet kabak;
1 su bardağı kıyma;
1 adet soğan;
2-3 diş sarımsak;
Yarım su bardağı pirinç;
Yarım tatlı kaşığı biber salçası;
Kekik;
Kara biber;
Pul biber;
Bir tutam maydanoz.
Bir tutam maydanoz.
Tuz;
Zeytinyağı.
Beşamel sos için:
2 çorba kaşığı un;
1 su bardağı süt;
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar.
Hazırlanışı:
*Kabakları boydan ikiye kesin. İçlerini oyduktan sonra limon,
tuz ve kara biber ile ovalayın.
*İnce kıyılmış soğanı yumuşayıncaya kadar zeytinyağında sote
edin, sonra kıymayı, küçük doğranmış kabak içlerini ve önceden ıslatılmış
pirinci ekleyin.
* Bir miktar çevirdikten sonra sarımsakları, salçayı ve baharatları katın.
*Ocaktan indirdikten sonra kıyılmış maydanozu ekleyin.
*Kabakları hazırladığınız harç ile doldurun, yağlanmış fırın
kabına dizin ve 180 C fırında 10-15 pişirin.
*Beşamel sosu hazırlamak için 2 çorba kaşığı unu biraz
kavurun, sonra soğuk sütü ekleyin. Karıştırarak pişirin. Pürüzsüz olması için gerekirse
blender ile biraz çırpın,
sonra yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
ekleyin.
*Kabak dolmalarını biraz pişirdikten sonra fırından çıkartın ve üzerine beşamel sosunu gezdirin.
*Üstü kızarıncaya kadar tekrar fırınlayın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder