Malzemeler:
2 adet yumurta;
Yarım su bardağı tereyağı;
Yarım su bardağı şeker;
1 su bardağı + 2 kaşığı un;
2 çorba kaşığı Mascarpone peyniri;
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz;
1 adet vanilya;
Yarım paket kabartma tozu.
1-2 adet şeftali.
Krema için:
Yarım kutu krema;
1 çorba kaşığı Mascarpone peyniri;
1 tatlı kaşığı pudra şekeri.
Hazırlanışı:
*Yarım su bardağı tereyağı ve yarım su bardağı şekeri çırpın.
*Yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırmaya devam edin.
*Un hariç kalan malzemeleri katın, biraz daha çırptıktan sonra
elenmiş unu ekleyin, kaşık ile
karıştırarak pay hamuruna yedirin.
*Hamuru kek kabına boşaltın,
düzleşmesi için bir iki kere kabı
tezgaha vurun ve
üzerine şeftali
dilimlerini dizin.
*Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin.
*Pay piştikten sonra
meyvelerin üzerine reçel sürün.
*Kremayı hazırlamak için
yarım kutu krema, 1 tatlı kaşığı pudra şeker ve 1 çorba kaşığı (
tepeleme) Mascarpone peynirini güzelce çırpın.
*Payı hazırladığınız krema ile servis ediniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder