8 Eylül 2015 Salı

Şeftalili pay



Malzemeler:

2 adet yumurta;
Yarım su bardağı tereyağı;
Yarım su bardağı şeker;
1 su bardağı + 2 kaşığı un;
2 çorba kaşığı Mascarpone peyniri;
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz;
1 adet vanilya;
Yarım paket kabartma tozu.
1-2 adet şeftali.

Krema için:
Yarım kutu krema;
1 çorba kaşığı Mascarpone peyniri;
1 tatlı kaşığı pudra şekeri.


Hazırlanışı:

*Yarım su bardağı tereyağı ve yarım su bardağı şekeri çırpın.

*Yumurtaları teker teker ekleyerek karıştırmaya devam edin.

*Un hariç kalan malzemeleri katın, biraz daha çırptıktan sonra elenmiş unu ekleyin,  kaşık ile karıştırarak  pay hamuruna yedirin.



*Hamuru kek kabına boşaltın,  düzleşmesi için  bir iki kere kabı tezgaha vurun ve
üzerine  şeftali dilimlerini dizin.

*Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin.

*Pay piştikten  sonra meyvelerin üzerine reçel sürün.

*Kremayı hazırlamak için  yarım kutu krema, 1 tatlı kaşığı pudra şeker ve 1 çorba kaşığı ( tepeleme) Mascarpone peynirini güzelce çırpın.

*Payı hazırladığınız krema ile servis ediniz.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder