Malzemeler:
1 su bardağı tereyağı;
2 çorba kaşığı şeker;
2+ yarım su bardağı un;
Yarım çay kaşığı deniz tuzu;
Yarım su bardağı soğuk su;
1 çorba kaşığı limon suyu;
1 kg. kayısı + yarım su
bardağı şeker.
File badem.
Hazırlanışı:
*Turtaları market kayısı reçeli ile yapmanızı tavsiye
etmiyorum, çünkü hazır reçeller genelde çok şekerliler dir. Ben reçellerimi kendim
yaptığım için, tarifi de öyle vereceğim.
*Kayısıları küp şeklinde doğrayıp, yarım su bardağı şeker
ekleyin ve kısık ateşte reçeli pişirin.
*Sert tereyağını küp küp doğrayın, şekeri, tuzu, limon suyunu
ve 1 bardak un ekleyip elinizle yoğurun.
*Tereyağını una yedirdikten sonra kalan unu ve yavaş yavaş
soğuk suyu ekleyerek turta hamurunu yoğurun.
*Hazırladığınız hamurdan bir miktar - 4:1 buzdolabın derin dondurucu, kalanını ise soğutucu kısmına koyun.
*Yarım saat dinlendirdikten sonra hamuru açın, yuvarlaklar kesip
turta kaplarına yerleştirin.
*Turtaların içine kayısı reçelini paylaştırın.
*Önceden ısıtılmış 200 C fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder