2 adet bostan patlıcan;
250 gr. kıyma;
1 adet küçük boy patates;
Yarım su bardağı bezelye;
1 adet küçük boy havuç;
1 adet büyük boy soğan;
1 adet çok küçük boy soğan;
2 baş sütlü sarımsak (küçük boy);
3 adet domates;
Kara biber, pul biberi, kekik;
Maydanoz;
Tuz;
Hazırlanışı:
*Patlıcanları alacalı soyup her birini dört kalı dilime kesin
ve tuzlu suda bekletin.
*Kıyma rengini değiştirince küp şeklinde kesilmiş patatesi ve
havucu ekleyin.
*Kara biber, pul biber ve kekik ile tatlandırın.
*Patlıcan dilimlerini kurulayın ve çok az zeytinyağında
hafifçe kızartın.
*Fırın kabın dibine iri halkalara kesilmiş soğanı ve
sarımsakları bütün olarak yerleştirin.
*Sonra patlıcan dilimlerin üstüne yavaşça teperek kıymalı
harçtan koyup diğer patlıcan dilimleri ile kapatın.
* Patlıcanların üstüne tuzlanmış domates dilimleri koyun.
*Yemeyin üstüne biraz zeytinyağı gezdirin ve fırında pişirin.
*1 çorba kaşığı zeytinyağında rendelenmiş domatesleri pişirin,
tuz kara biber ve 1 diş sarımsak ekleyin.
*Soğanlar yumuşayınca domates sosunu yemeye ekleyin ve bir miktar daha fırınlamaya devam edin.
*Soğanlar yumuşayınca domates sosunu yemeye ekleyin ve bir miktar daha fırınlamaya devam edin.
*Yemek hazır olunca kıyılmış maydanoz serpiştirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder