Malzemeler:
Kabak çiçekleri;
1 su bardağı pirinç;
1 adet soğan;
1 tutam maydanoz;
1 tutam dere otu;
1-2 sap taze kekik;
Yarım tatlı kaşığı yeni bahar;
Kara biber, pul biberi;
Bir tutam şeker;
Tuz ;
Zeytinyağı.
Hazırlanışı:
*Kabak çiçeklerini içini ayıklayıp yıkayın, suların süzülmesi için bekletin.
*İnce doğranmış soğanı zeytinyağında sote edin, sonra pirinci ve kuru baharatları ekleyin. Bir iki kere
çevirip yarım bardak su katın, 4-5 dakika kısık ateşte biraz pişirin.
*Pirinçli harcın suyunu çektirdikten sonra ocaktan alın, ince
kıyılmış yeşillikleri ekleyin.
*Biraz ılımış harç ile kabak çiçeklerini zedelemeden doldurun.
*Kabak çiçek dolmaları pişerken patlamamaları için çok fazla
tıkıştırmayın.
*Dolmaların üzerine tabak yerleştirin, sıcak su ekleyip kısık
ateşte pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder