Malzemeler:
Tavuk göğsü;
1/ 3 su bardağu un;
1/ 3 su bardağı beyaz şarap;
1 su bardağı rokfor peyniri;
2-3 adet arpacık soğan;
1 tepeleme kaşığı tere yağı;
2 çorba kaşığı zeytin yağı;
Yarım su bardağı kavrulmuş fındık;
Tuz, kara biber.
Hazırlanışı:
*Tavuk göğüslerinden ince filetolar kesin.
*Tavada tere yağını eritin, 2 çorba kaşığı zeytin yağı ekleyin
ve unlanmış etleri kızartın.
*Kızarmış etlerin üzerine rokfor peyniri yerleştirin ve bir
tabağa alın.
*Etleri kızartığınız yağıda ince doğranmış soğanları sote edin
sonra ve iri kırılmış fındıkların yarısını ekleyin. Bir iki kere çevirdikten
sonra 3/ 4 su bardağı beyaz şarap ekleyin.
*Etleri hazırladığınız sosa dikkatlice yerleştirin,
üzerlerinde peynir tamamen erimesi için kapak ile örtün, ocağı kapatın.
*Etleri servis etmeden hemen önce pişirin. Kalan fındıkları
üzerine serpiştirip sıcak servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder