Malzemeler:
Hamur için:
2 adet yumurta;
Yarım su bardağı şeker;
Yarım su bardağı tereyağı;
1 fincan süzülmüş Türk kahvesi;
3/ 4 su bardağı un;
Yarım paket kabartma tozu;
1 adet vanilya
Krema için:
2,5 su bardağı yer fıstığı;
Yarım bardak sıcak su.
Karamelli sos için:
1 kutu krema;
3 çorba kaşığı şeker.
Hazırlanışı:
*2 adet
yumurta ve yarım su bardağı şekeri ve oda sıcaklığında tereyağını çırpın.
*1 fincan süzülmüş Türk kahvesi ve 3/ 4 su bardağı un katıp çırpmaya devam edin.
*Kabartma tozu ve vanilya ekleyip biraz daha karıştırın.
*Önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin.
*Fıstıklı kremayı yapmak için önce fıstıkları kavurun.
*Biraz soğuduktan sonra fıstıkları kabuklarından temizleyin.
*Doğrayıcı aletini dinlendirerek fıstıkları iyice çevirin.
*Sonra sıcak su
ekleyerek blender ile karıştırmaya devam edin, krem dilediğiniz kıvama
gelinceye kadar.
*Karamelli sosu hazırlamak için 3 çorba kaşığı şekeri kısık ateşte
eritin. Kaşık ile karıştırmadan hafifçe kabı sallayın. 2 çorba kaşığı krema
ekleyip yedirin , sonra süslemek
için bir miktar sostan ayırın. Karamele
kalan kremayı ekleyip yedirin.
Koyulaşması için buzdolabında bekletin.
*Soğumuş tartın üzerine fıstıklı kremayı güzelce yaydırın,
sonra ikinci kat olarak koyulaşmış karamelli sosu gezdirip düzleştirin.
*Tartın en üstünü ayırdığınız karamel ile süsleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder