Malzemeler:
Tart hamuru için:
1 adet yumurta;
1 su bardağı tere yağı;
Yarım su bardağı pudra şekeri;
1 su bardağı ince öğütülmüş badem;
2 tepeleme çorba kaşığı Hindistan cevizi;
2 su bardağı un;
Bir tutam tuz.
Krema için:
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı Maskarpone peyniri;
1 su bardağı + 2 çorba kaşığı süzme yoğurt;
2 çorba kaşığı pudra şekeri;
1 adet vanilya.
Süslemek için kayısı ve kayısı reçeli.
Hazırlanışı:
*1 adet yumurta ve yarım su bardağı pudra şeker ve bir tutam tuzu çırpın, soğuk tere yağı küplerini ekleyin ve
karıştırmaya devam edin.
*Sonra badem unu, Hindistan cevizi ve unu ekleyin.
*Çok yumuşak ele yapışan hamuru fırın kabına yerleştirin.
*Hamuru eşit şekilde yaydırın ve önceden ısıtılmış 180 C fırında pişirin.
*Tart soğuyunca kremayı hazırlayın, önce Maskarpone peyniri ve 2
çorba kaşığı pudra şekeri çırpın.
*Sonra süzme yoğurdu ve vanilyayı ekleyin.
*Kremayı buzdolabında soğutun ve tartın üzerine sıkın.
*5-6 dakika tartı tekrar buzdolabında bekletin ve üzerine
kayısıları dizin.
*Meyvelerin üzerine kayısı reçeli sürün. Elinizde kayısı
reçeli yoksa 5-6 adet kayısıya 3-4 kaşık şeker ve yarım bardak su ekleyip
kaynatın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder