Malzemeler:
Hamur için:
1 su bardağı tere yağ;
5 çorba kaşığı şeker;
1 adet yumurta;
3 çorba kaşığı yoğurt;
Bir tutam tuz;
1 paket vanilya;
1 paket kabartma tozu;
Un.
Krema
için:
1 adet yumurta;
Yarım litre süt;
Yarım su bardağı şeker;
2- 3 çorba kaşığı tere yağı;
Yarım paket vanilya.
Glazür
için:
1 kase çilek;
Yarım su bardağı şeker.
Hazırlanışı:
*Önce kremayı hazırlayın.
Bunun için çırpılmış şeker ile yumurtaya unu ve vanilyayı katın,
biraz süt ekleyerek
boza kıvamına getirin.
*Kaynayan süte dökün, karıştırarak pişirin. Krema pişince içine tere yağı katıp soğumaya
bırakın.
*Turta hamurunu
yapmak için tere
yağı ve şekeri çırpın. Yumurta, yoğurd, tuz, kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Unu
azar azar katıp yumuşak hamur
elde edin.
*Minik kaplara küçük
ceviz büyüklüğünde hamur
parçaları koyun. Elinizle hamura kabın
şeklini verin.
*Hamurun şişmemesi için
kaplara nohut ve ya fasulye
koyun.
*Önceden ısıtılmış fırında
pişirin. Turtaları kaplardan
çıkartıp, içindeki nohutları kürdan yardımı ile temizleyin.
*Mini turtalar tamamen
soğuduktan sonra krema ile doldurun. Taze orman ve ya
dilediğiniz meyveler ile süsleyin.
*En üstüne meyveli
jölesinden gezdirin.
Jöleyi hazırlamak için
1 kase meyveye 1,5 – 2 su bardağı su
katarak kaynatın, sonra meyveleri süzün.
Meyve şurubuna yarım su bardağı şeker katıp koyulaşıncaya
kadar kaynatın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder