Malzemeler:
1 paket Petibör bisküvi;
1 su bardağı kıyılmış ceviz;
1-2 çorba kaşığı tereyağı;
1 adet portakalın suyu;
1 kutu krema;
1 su bardağı süzme yoğurt;
1-2 çorba kaşığı pudra şekeri;
Çilek, kiraz, kayısı, şeftali v.s.
Hazırlanışı:
*Kremayı 1-2 çorba
kaşığı pudra şekeri ile çırpın, sonra süzme yoğurdu ekleyip kıvam alıncaya
kadar çırpın. Hazırladığınız kremayı buzdolabında bekletin.
*Bisküvileri ufalayın, cevizi portakal suyu ve tereyağını
ekleyip yoğurun.
*Uzun dörtgen şekilde yapmak isterseniz, kabın büyüklüne göre fırın kağıdını katlayıp
, ölçülerini belirleyin. Sonra bu kağıdın üzerine bisküvi hamurunu dökün,
kağıdı katlayıp, merdane ile düzleştirin.
*Sonra dikkatlice pasta tabağına alın ve üzerine sıkma torbası yardımı ile krema
sıkın.
*Üzerine kup şeklinde
doğranmış meyveler serpiştirin .
*Tekrar krema sıkıp meyve serpiştirin.
*Yoğurtlu meyveli pastayı buzdolabında bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder