Malzemeler:
3-4 adet küçük boy kızartmalık kabak;
1 adet yumurta;
Yarım su bardağı lor peyniri;
Yarım su bardağı beyaz peynir;
1 adet küçük boy soğan;
2 diş sarımsak;
Kara biber;
Pul biberi;
Bir tutam dere otu;
Bir tutam maydanoz;
1 su bardağı rendelenmiş kaşar (ben eski kaşar kulandım)
Zeytin yağı.
Hazırlanışı:
*Kabakları
boydan ikiye kesip içini oyun.
*Kabakların içinı çok az tuz ve kara biber ile ovup, çok az
yağıda hafifçe kızartın.
*Zeytinyağında ince
kıyılmış soğanı karamelize edin, sarımsağı ekleyip bir iki kere çevirin ve
sonra küçük doğranmış kabakların iç kısımlarını katın, bir miktar daha çevirin.
*Hazırladığınız harç biraz soğuyunca yumurta ile
karıştırdığınız peynirleri, ince
kıyılmış yeşillikleri, kara biber ve pul
biberi ekleyip hafifçe karıştırın.
*Kabakları harç ile doldurun, üzerlerine kaşar rendesi
serpiştirin.
*Fırın kabına biraz zeytin yağı gezdirin, kabak
sandallarını dizin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder