1 su bardağı tereyağı;
2 çorba kaşığı şeker;
2+ yarım su bardağı un;
Yarım su bardağı soğuk su;
Yarım çay kaşığı deniz tuzu.
1 çorba kaşığı limon suyu.
Dolgu için.
5-6 adet kırmızı erik;
5-6 çorba kaşığı şeker.
Hazırlanışı:
*Soğuk tereyağını küp şeklinde kesin, 2 çorba kaşığı şeker ve
unun yarısını ekleyip yoğurun.
*Tereyağını una yedirdikten sonra kalan unu ve diğer
malzemeleri ekleyin (suyu azar azar katın)
*Hazırladığınız hamuru yarım saat buzdolabında dinlendirin.
*Tartın üzerine sürmek üzere bir miktar reçel pişirin. Bunun için 3-4 adet eriği doğrayın
üzerine 3-4 çorba kaşığı şeker
serpiştirip pişirin. Hazırladığınız
reçeli
soğumaya bırakın.
*Hamuru iki fırın kağıdı arasına koyup açın.
*Üste kalan kağıdı alın ve
hamurun kenarında 2 cm boşluk bırakarak
2 çorba kaşığı şeker serpiştirin ve dilimlenmiş erikleri dizin.
*Sonra tartın kenarlarını içe doğru kıvırın, eriklerin üzerine
3-4 çorba kaşığı şeker serpiştirin ve önceden ısıtılmış fırında pişirin.
*Tartı fırından çıkardıktan sonra eriklerin üzerine fırça ile
reçel sürün.
*Ilık servis edin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder